Foto – Aija Geida

Kā izcept īpaši kraukšķīgas vafeles? Recepte un padomi 2

Ļoti kraukšķīgas un trauslas vafeles var pagatavot, liekot klāt gana daudz kartupeļu cietes. Sarullēt konusā var tikai uzreiz no pannas noņemtās, bet kaut vai 10–15 sekundes atdzisušas salūzīs. Turklāt vafeles ļoti labi uzsūc telpā esošo mitrumu, tādēļ jāuzglabā hermētiskā maisiņā.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 3 olas
• 250 g kartupeļu cietes
• 225 g mīksta sviesta
• 175 g cukura
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls

Pagatavošana
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai liek klāt olas un intensīvi maisa. Pieber kartupeļu cieti, sāli un vaniļas cukuru. Saputo. Patur ledusskapī 15 minūtes, tad ēdamkaroti mīklas lej elektriskajā vafeļu pannā un cep zeltaini brūnas. Karstu veido vēlamajā formā – konusā, trubiņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

PADOMS
Garšīgas ir pildītas vafeles. Ziemā pildījumam izmanto vārītu iebiezināto pienu, vasarā – svaigas ogas un augļus, dekorē ar putukrējuma cepurīti vai pasniedz ar saldējumu. Ogas var samaisīt ar Filadelfijas un Ricotta sieru, kas sajaukts ar cukuru, apelsīna sulu un rīvētu apelsīna miziņu, un pildīt vafeļu trubiņās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.