Foto – Martin Rettenberger/Shutterstock

Kartupeļu rozītes – labi garšos gan siltas, gan aukstas 0

Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
75 g sviesta
3 olu dzeltenumi
1/3 tējkarotes malta muskatrieksta
¼ tējkarotes maltu melno piparu
0,5–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tie mīksti (bet nejūk laukā, lai nav ūdeņaini). Nokāš, atdzesē un sastampā. Sviestu izkausē uz mazas uguns un pievieno kartupeļu masai. Piesit olu dzeltenumus. Pieber garšvielas, sāli un piparus, samaisa. Liek konditorejas šļircē ar lielu zvaigznes formas uzgali un izspiež ligzdiņas. Pilda pēc vajadzības. No šīs masas var uz cepampapīra izspiest rozītes un cept cepeškrāsnī 220 grādos 15–20 minūtes.

!!! Šī ir laba pamatmasa jebkurai kartupeļu ligzdiņai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.