Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
23. oktobris, 2013
Drukāt

Ķirbji Dabas muzejā – šķirnes, padomi, receptes (3)

Foto: Dabas muzejsFoto: Dabas muzejs

No 30. oktobra līdz 3. novembrim Dabas muzejā notiekošajā izstādē “Ķirbis jūsu veselībai 2013” būs iespēja aplūkot dažādu krāsu, formu, garšu ķirbjus un ķirbjaugus, portālu “LA.lv” informēja muzejā.

Muzejā atgādina, ka ķirbis ir lielākā oga pasaulē, un tam mēdz būt daudzveidīgas formas un dažādas garšas.

Latvijā ķirbji ir ļoti populāri ne tikai audzētāju entuziastu vidū, bet arī vairums piemājas dārzos.

Ķirbis uz Eiropu atvests no Ziemeļamerikas, iespējams, Latvijā tie nokļuvuši ar vācu muižniecības palīdzību 17. – 18. gadsimtā. Par ko liecina arī tas, ka vārds “ķirbis” latviešu valodā ir ļoti līdzīgs vācu “der Kürbis”.

Ķirbji ir pieprasīti, jo tajos ir daudz A, B, C un E vitamīna, tāpat lielā oga satur daudz augu eļļas. Pateicoties ķirbju biezajai mizai, sausā un vēsā vietā tos var uzglabāt pat vairākus mēnešus, lai ēstu svaigus, spiestu sulās, konservētu un izmantotu silto ēdienu pagatavošanā.

Izstādē speciālisti konsultēs par piemērotāko šķirņu izvēli, kā arī pastāstīs par to, kā uzturā lietojamas visas ķirbja sastāvdaļas, ieskaitot ziedus un stīgas.

Izstādi atklās 30. oktobrī plkst. 11 muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Ar būdu uz baznīcu (1988.g.)…!…

    …Muzejā atgādina,..!..

    … latviešu valodā ..!…

    …BUS LABI , KO ?!…

    …- LAI TIK KATRS LASA – KAS LASA , TAS ATROD.
    PRIEKSVARDS PIRMAJAM IZDEVUMAM * J. RAINIS * 7.SEJUMS. * HUMORS UN SATIRA *

Interaktīvā laika ziņu karte
Rīga -2.4
Alūksne -8.6
Daugavpils -12.5
Saldus -1
Liepāja +4.5
Jelgava -2
Ventspils +4.0
Limbaži -3
Madona -10
Rēzekne -9
Draugiem Facebook Twitter Google+