Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
13. februāris, 2014
Drukāt

Krējuma našķis
 (1)

krejuma_nashkjis

Sastāvdaļas:

Litrs piena

500 g saldā krējuma

80–100 g cukura

2 ēdamkarotes vaniļas cukura

Katlā, kam ir biezs dibens, ielej pienu un saldo krējumu un, ik pa laikam apmaisot, vāra uz vidējas uguns. Masai kļūstot biezākai, maisa nepārtraukti. Lai darbs ritētu raitāk, šajā brīdī var pāriet no katla uz pannu. Kad piena un krējuma masa sāk atdalīties no pannas malām, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un maisot turpina vārīt. Brīdī, kad masa sāk sabiezēt un maina krāsu no gaiši brūnas uz tumšāku, tā ir gatava. Turpinot vārīt, konfektes būs pārāk tumšas, ar karamelīgu piegaršu. Kad trauku noņem no uguns, masai pievieno saulespuķu sēkliņas, sakapātus un apgrauzdētus riekstus, grauzdētas auzu pārslas, sezama vai magoņu sēkliņas. Ir divi varianti, kā veidot saldumus – var ļaut masai nedaudz atdzist un ar rokām savelt bumbiņas, var izklāt pannu ar cepamo papīru, ieliet tur masu un atdzisušu sagriezt kvadrātiņos.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Draugiem Facebook Twitter Google+