Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
21. jūlijs, 2014
Drukāt

Lieliska biezpienmaizes recepte. Rozīņu vietā – svaigas ogas (1)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Četrām olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus kārtīgi saputo kopā ar 500 g biezpiena, 3 ēd. k. cukura, 2 ēd. k. ar kaudzi ne pārāk skāba krējuma, 2 ēd. k. kartupeļu cietes un 1 pac. vaniļas cukura.

Baltumus saputo stingrās putās un kopā ar rozīnēm uzmanīgi iecilā biezpiena masā.

Rozīņu vietā var izmantot svaigas dārza ogas.

Tās var nemaisīt masā, bet pirms cepšanas pārkaisīt pāri.

Cep cepeškrāsnī 170 grādos 40 līdz 50 min.

“Gardās kūkas recepti aizņēmos www.draugiem.lv no Augstkalnē dzīvojošās lieliskās saimnieces Inas Frīdbergas,” stāsta žurnāliste Ilze Lavrinoviča.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Principā tas ir Masiļūnes “Biezpiena sacepums”, ko es jau gadiem izmantoju visu veida biezpiena plātsmaizēm. Viņas receptē vēl pieliek 50 g sviesta, bet neliek krējumu. Nu cukura uz 500 g biezpiena pamaz, lieku pusglāzi, bet tas jau, kas kuram liekas salds vai nesalds.

Draugiem Facebook Twitter Google+