Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
12. aprīlis, 2014
Drukāt

Ļoti vienkārši pagatavojams vistas cepetis sālī (5)

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Šī recepte ir ļoti vienkārša, kurai vajag ļoti maz produktu, taču garša ir vienreizēja.

Sastāvdaļas: 2 kg vistas, 2 kg rupjā sāls, 3 svaiga rozmarīna zariņi.

Pagatavošana. Uzreiz ieslēgt cepeškrāsni sildīties uz 190 – 200 grādiem. Sagatavot vistu – nomazgāt to un pārgriezt gareniski tā, lai vistu varētu atvērt kā grāmatiņu. Cepamtraukā iebērt 1 kg sāls. Virsū uzlikt vistu tā, lai āda būtu virspusē. Iespraust dažus rozmarīna zariņus. Pa virsu uzbērt otru kilogramu sāls (varbūt pat būs nepieciešams vairāk), lai visa vista būtu pilnīgi nosegta. Likt vistu cepeškrāsnī cepties uz 1,5 stundām (cepeti tikmēr nemaz neaiztikt). Pēc pusotras stundas izņemt vistu no cepeškrāsns, ļaut nedaudz pastāvēt, atdzist. Pēc tam atbrīvot cepeti no sāls iepakojuma (noderēs virtuves otiņa, lai sāli noslaucītu no vistas). Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. Jā, arī gatavoju šad tad, bet arī beru uz plāts 1 kg sāli un lieku ar ādu uz leju un cepu, nepilnu stundu, sāli mazliet var uzkaisīt virsū, bet nu ļoti nedaudz

  2. uz plāts uzberu 1 kg sāli, uzlieku vistu ar ādu uz leju un cepu nepilnu stundu, neberu otru kilogramu sāli virsū, arī sanāk ļoti labi

  3. Ja jau 2 kg vistas gaļas 2kg sālī jācep, tad “sālsvista” vien sanāks!!!

  4. tiesam nezinu vai vares est tas kurs sali nelieto ?????????????

  5. Jabut garsigi,bus japamegina

Draugiem Facebook Twitter Google+