Mobilā versija
Brīdinājums +4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
19. maijs, 2014
Drukāt

Pupiņu un seleriju salāti

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

40 g pupiņu

50 g seleriju

Sāls

Etiķis

Tomātu mērcei: 15 g augu eļļas

10 g sīpolu

50 g tomātu biezeņa

Garšvielas

Pagatavošana

Mērcētas pupiņas vāra mīkstas, nokāš un atdzesē.

Selerijas ar mizu novāra, no mizo un sagriež mazos gabaliņos.

Pupiņas un sagrieztas selerijas samaisa, pārlej nedaudz etiķa, pārkaisa sāli, samaisa un atstāj dažas stundas.

Pēc tam pievieno atdzesētu tomātu mērci, samaisa. Liek dziļā traukā, pārkaisa sasmalcinātas dilles, pētersīļu lapiņas un pasniedz brokastīs vai vakariņās ar sviestmaizi.

Tomātu mērces gatavošana: sagrieztas sīpolu ripiņas eļļā apcep caurspīdīgas, pievieno tomātu biezeni, pieliek sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un savāra.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+