Praktiski
Receptes

Rabarberu kēksiņi ar svaigā siera krēmu0

Foto – Bonappetit.lv

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Sagatavot cepamo formu kēksiem – ieklāt papīra formiņas vai sagrieztu kvadrātos cepamo papīru.
Miltus sajaukt ar cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievienot mīkstu sviestu, olas, krējumu un vaniļas ekstraktu. Rabarberus smalki sagriezt un iejaukt mīklā.

Ar mīklu piepildīt formiņas uz 3/4. Cept 20-25 min. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Kēksiņus izņemt no krāsns un atdzesēt.

Pagatavot krēmu. Rabarberus smalki sagriezt, pārlikt katliņā un apliet ar ūdeni, lai tikko nosedz rabarberus. Vārīt līdz rabarberi ir mīksti.

Atdzesēt, pievienot pēc garšas kardamonu. Svaigo sieru sajaukt ar pūdercukuru, ingveru un rabarberiem.

Kēksus dekorē ar krēmu.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Prizmu”
Recepti piedāvā

Saistītie raksti
LA.lv