Rudzu medus cepumi 0

Ļoti neparasti, ļoti interesanti, diezgan veselīgi un ļoti gardi! Kad sāku gatavot, tad pirmais, kas pārsteidza – maigā mīkla. Tad, kad uzcepu, tad pārsteidza izskats, bet, kad pagaršoju, biju pārsteigta vēl trešo reizi, cik gardi sanācis.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas:

-3 glāzes rudzu milti

RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

-125g sviests vai margarīns istabas tempertūrā

-1 tēj.k soda

-3 ēd.k skābais krējums

-4 ēd.k sķidrs medus

CITI ŠOBRĪD LASA

-1 ola mīklā un viena apsmērēšanai, ja vēlas

-rieksti, saulespuķu sēkliņas, sezama sēkliņas, ķimenes un ko vien sirds vēlas pievienot.

Medu, krējumu ieliekam traukā, izmaisām.

Pievienojam olu, izmaisām.

Pievienojam mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas tempertūrā, izmaisām.

Miltus sajaucam ar sodu un pievienojam visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisām. Es parasti miltus nelieku visus vienā piegajienā, jo nevar zināt, cik tieši šajā reizē būs nepieciešams. Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakāpeniski, maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm.

Pa to laiku es sagatavoju riekstus, saulespuķu sēkliņas. Apcepu. Riekstus sasmalcinu.

Mīklu sadalām bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var jau arī mazākās un arī lielākās. Vienai bumbiņai iemīcīju iekšā riekstus. Vienai saulespuķu sēkliņas. Citas atstāju bez nekā.

Gatavās bumbiņas saplacinam pankūciņās, ne plānās, bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša – kādu biezumu vēlas.

Saplacinātās mīklas bumbiņas apbēru ar riekstiem, saulespuķu sēkliņām, sezama sēkliņam, ķimenēm. Ar formiņam iespiedu dekoriņus un beigās apsmērēju ar sakultu olu.

Cepam ap 200 gradiem ap 15 minūtēm.

 

 

Gatavie cepumi ir ļoti mīksti, maigi. Tie nav īsti saldi, tik nedaudz medus piedod tādu piegaršu. Tā kā var ēst gan ar ko saldu, gan arī ar sāļu.

 

Ja nu ļoti vēlamies saldus cepumus, tad pievienojam sākumā cukuru, domāju, ka ap 3 ēd.k būs pietiekami.

Reklāma
Reklāma

Kā redziet es arī izspiedu ar formiņām plānākus cepumus, kas pēc izskata ļoti līdzinās piparkūkām.

 

Patiesībā man tik ļoti iepatikās šī mīkla, ka jau radušās tik daudz idejas ko un kā pagatavot vēl un vēl.

 

 

Pat negaidīju, ka dēls, kurš ir loti izvēlīgs, būs tik lielā sajūsmā tos nogaršojot. Ēda vienu pēc otra.

 

Iesūtīja Natālija Rogova

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.