Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
7. jūlijs, 2014
Drukāt

Sarkanie tomāti sālsūdenī. Garšos gluži kā svaigi! (2)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

600 g tomātu.

Pārliešanai: 0,5 l ūdens, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Pagatavošana

Izvēlas vienādas gatavības gludus, cietus, vienāda lieluma sarkanus tomātus.

Tos nomazgā, nosusina un ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum, lai konservējot tiem neplaisātu miza. Sagatavotos tomātus sakārto izkarsētā burkā un pārlej ar aukstu, dzidru sālsūdeni, ko gatavo šādi: uzvāra ūdeni, pieber sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra.

Uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 80 oC temperatūrā: puslitra burkas – 8–10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, divlitru burkas – 20–25 minūtes.

Pēc tam burkas izceļ no katla, aizvalcē, apgāž ar vāciņu uz leju, atstāj pusstundu. Tad burku vēlams strauji atdzesēt aukstā ūdenī līdz 20 oC temperatūrai.

Nedrīkst tomātus pārkarsēt, tie var kļūt mīksti un var iesprēgāt miza. Tomāti tad zaudē skaisto svaigo tomātu izskatu. Šādi tomāti ir izskatīgi un garšīgi. Pirms lietošanas no tomātiem nolej sālsūdeni un lieto kā svaigus tomātus.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Skaisti jau,bet ,vai nerarētu dot receptes ziemai bez pasterizēšanas?Arī ši recepte!-var tak ar 3x pārliešanu-kā gurķus ziemia.

    • Un kas tad labāks ir ar trīsreizēju pārliešanu, kā ar pasterizēšanu? Tas ka jākarsē trīs reizes, nevis vienu un trīs reizes jālaistās ar verdošu sālsūdeni? Murgs!

Draugiem Facebook Twitter Google+