Mobilā versija
-0.5°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
25. jūnijs, 2013
Drukāt

Suši nori lapās cepts svaigais siers. Fotorecepte

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Kas tas ir? Interesants ēdiens, ar kuru mani pacienāja un kuru es apņēmos iemācīties gatavot pati. Mājinieki to uzņēma ar tādu sajūsmu, ka vēlos ieteikt šo recepti arī mūsu lasītājiem!

 

Izrādās, ka svaigajam sieram aptinot suši nori lapu (kaltētas jūras zāles, sapresētas lapās, kuras izmanto suši pagatavošanā un tagad nopērkamas gandrīz ikvienā lielveikalā), apviļājot to zirņu miltu mērcītē un apcepot no abām pusēm, var pagatavot ēdienu, kas smaržo un garšo pēc olā apceptas zandarta filejas, lai gan zivs pat tuvumā nav stāvējusi. Kā to pagatavot? Lūk, foto stāsts!

 

Recepte (6 porcijām):

Svaigajam sieram un aptīšanai:

• 3 l piena,

• 1 l kefīra,

• 3 – 4 suši nori lapas.

Mērcei:

• 100 g zirņu miltu,

• ½ tējkarotes sāls,

• ūdens,

garšvielas:

• ½ tējkarotes kurkumas,

• ½ tējkarotes maltu melno piparu,

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju sēklu.

 

 

1. Katlā ielej 3 litrus piena: katls jāņem lielāks, vismaz pieclitrīgs, lai būtu ērti gatavot svaigo sieru.

 

2. Kad piens sāk celties uz augšu, pielej litru kefīra un vairākas reizes apmaisa.

 

3. Kad no masas sāk atdalīties sūkalas un paliek dzidras, zaļgani dzeltenas, noslēdz uguni.

 

4. Sietiņā ieliek marlīti vai tīru dvieli un izkāš tajā svaigo sieru.

 

5. Marlītei vai dvielim saņem kopā malas un liek sieru notecināties. Visvieglāk to uzsiet pie izlietnes krāna un atstāt tur uz pusstundu.

 

6. Šādi izskatās notecināts svaigais siers – noslogot to nevajag, tad masa paliks sausa un zivtiņa nebūs baudāma. Ja slinkums svaigo sieru darināt, var nopirkt jau gatavu, piemēram, Mālpils piena svaigo sieru bez zaļumiem.

 

7. Siera bumbai apgriež malas un tad sagriež to garenās šķēlītēs (aptuveni 3 x 7 cm). Atgriezumus var izmantot zupām, mērcēm vai pievienot biezpienam.

 

8. Suši nori lapas sagriež tik platās strēmelītēs, kāda ir siera šaurākā mala, šajā gadījumā – 3 centimetrus platas.

 

9. Suši nori strēmeli no abām pusēm izmērcē ūdenī.

 

10. Svaigā siera gabalam aptin šo lapu, atstājot brīvas tikai sānu maliņas.

 

11. 100 gramiem zirņu miltu pieliek visas garšvielas, sāli un samaisa.

 

12. Zirņu miltu maisījumam palēnām pielej aukstu ūdeni un izmaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Mērcītei jābūt vidēji biezai, mazliet biezākai par kefīru.

 

13. Svaigo sieru, kas ietīts nori lapā, apviļā zirņu miltu mērcītē un liek uz iepriekš uzkarsētas, nedaudz ieeļļotas pannas.

 

14. Cep uz straujas uguns no abām pusēm, kamēr fileja zeltaini brūna. Garšo tiešām kā sulīga zivtiņa. Labi sader ar zaļajiem salātiem un rīsiem.

{gallery id=”1860″}

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+