Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
18. jūnijs, 2013
Drukāt

Vasarīgi un svaigi
 ēdieni

Vēl nesen “Ciemakukuļa” gardās smalkmaizītes, kūkas, cepumus, picas un citus ēdienus varēja iegādāties Rīgā, Nometņu un Gobas ielā, bet nu durvis vērusi trešā omulīgā “Ciemakukuļa” kafejnīca – Kuldīgas ielā līdzās Botāniskajam dārzam.

 

Uzņēmuma īpašniece Zanda Kozlovska  stāsta, ka šis bizness lielā mērā sākts personisku apsvērumu dēļ – dēlam konstatēta E vielu nepanesība, līdz ar to viņš nevar ēst pilsētas konditorejās nopērkamos gardumus. Zanda apņēmās gan savai ģimenei, gan pircējiem piedāvāt, cik vien tas iespējams, no E vielām brīvu, kvalitatīvu produkciju. Sapnis ir piepildījies. Konditorejas krāsnīs ik dienu cepas gardi našķi, gatavoti no kvalitatīvām izejvielām. Turklāt pēc pircēju pieprasījuma “Ciemakukuļa” ēdienkartē iekļauta arī zupa, mājas picas, salāti un vairāki saldie ēdieni. Pavāre Kataržina Stepanova iepazīstināja ar dažām receptēm.

 

 

 

Spinātu zupa ar kausēto sieru
Recepte1-bb_Cropped

Sastāvdaļas: Kartupeļi, spināti, klasiskais kausētais siers “Dzintars”, garšvielas, baltmaize.

 

Kā gatavot?

Kartupeļus nomizo, sagriež, liek katlā vārīties. Kad tie gandrīz gatavi, pievieno spinātus, vāra vēl 10 min. Tad liek klāt kausēto sieru, maisa, līdz tas izkusis. Papildina ar garšvielām – sāli, maltajiem melnajiem pipariem. Virumu sakuļ ar blenderi. Lej šķīvī, vidū ieliek baltmaizes grauzdiņus.

 

 

Vistas salāti ar karija mērci

Recepte2-bb_CroppedSastāvdaļas: Lapu salāti, vistas fileja, svaigi tomāti, gurķi. Mērcei: majonēze, karijs, sāls.

 

Kā gatavot?

Vistas krūtiņu cep uz grila, sagriež šķēlītēs. Uz šķīvja kārto saplūkātas salātu lapas, sagrieztus gurķus, tomātus, pāri liek grilētās vistas filejas šķēlītes. Pievieno mērci, ko gatavo, majonēzi sajaucot ar kariju, pēc garšas pieliekot sāli.

 

 

 

Panna cotta ar zemeņu un persiku mērci
Recepte4-bb_Cropped

Sastāvdaļas:Saldais krējums, piens, vanilīna cukurs, cukurs, želatīns. Mērcei: zemenes, ābolu sula, persiki.

 

Kā gatavot?

Saldo krējumu un pienu (proporcijā 1:1) lej katliņā, uzkarsē līdz 80 grādiem. Pievieno vanilīna cukuru, cukuru un želatīnu (30 g uz 1 litru). Maisa, līdz masa viegli sabiezē. Lej deserta trauciņos vai formiņās, ievieto ledusskapī. Kad masa sastingusi, gatavo ogu vai augļu mērci, šoreiz – no persikiem un zemenēm. Tās sablenderē, liek virsū saldā krējuma un piena masai. Zemeņu masai blenderējot var pievienot nedaudz ābolu sulas. Jebkura ogu un augļu mērce garšas ziņā izdosies izteiksmīgāka, ja tai pievienosiet mazliet konjaka vai liķiera. Rotā ar piparmētru lapiņām.

 

Biezpiena krēms ar persikiem

Recepte3-bb_CroppedSastāvdaļas: Biezpiens, citrons, saldais krējums, konservēti persiki, cukurs, vanilīna cukurs.

 

Kā gatavot?

Biezpienu sakuļ blenderī vai izberž caur sietiņu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, mazliet vanilīna cukura, rīvētu citrona miziņu un saputo kopā ar biezpienu. Kārto deserta traukā, papildinot ar konservēta persika pusītēm. Var pārliet ar šokolādes vai karameļu mērci. Dekorē ar sablenderētu zemeņu mērci.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+