Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
16. augusts, 2013
Drukāt

Zaļais kokteilis – salāti, piparmētras, gurķis un banāns

Anda KrauzeAnda Krauze

Vēl nav pagājis pat gads, kopš Rīgā, Brīvības gatvē, Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pievārtē durvis vēris restorāns picērija “Zaļais Maksis”. Vārds “zaļais” nosaukumā ietverts tāpēc, ka uzņēmumā strādā zaļi domājoši cilvēki un, gatavojot maltīti, virtuvē, cik vien iespējams, tiek izmantoti bioloģiski produkti, stāsta restorāna līdzīpašnieks un šefpavārs Mārtiņš Goba.

Te apmeklētāji var mieloties ar Vidusjūras virtuvi – gan makaronu ēdieniem, piemēram, ravioli ar siera un dārzeņu pildījumu zilā siera mērcē, gan neierastām zupām un veģetārajiem ēdieniem. Ēdienkartē iekļautas arī 15 veidu picas. Šefpavārs Mārtiņš divus gadus strādājis Portugālē, kur vietējiem pavāriem ierādījis picu cepšanas mākslu. “Mājas Viesa” lasītājiem viņš labprāt atklāj, kā pagatavot vitamīniem bagātu kokteili, veģetāro ēdienu ar kvinoju, picu un mājas saldējumu.

 

Recepte1-akZaļais kokteilis

SASTĀVDAĻAS Salātu lapas, piparmētras, selerijas kāts, svaigs gurķis, banāns, ābols, citrons, ūdens.

KĀ GATAVOT? Nomizotu gurķi, banānu, ābolu un selerijas kātu sagriež smalkāk, liek traukā, pievieno nedaudz ūdens, citrona sulu un sablenderē. Sastāvdaļas atkarībā no gaumes var variēt, pievienojot, piemēram, mango augļa mīkstumu, nātru lapas, ogas, svaigi spiestu burkānu vai citu sulu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+