Mobilā versija
-2.4°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
16. maijs, 2012
Drukāt

Žāvēto plūmju un auzu pārslu kūka

plum3

Sastāvdaļas: 125 g žāvētas plūmes, 8 dateles bez kauliņiem, 1 sauja rozīnes, ap 4 ēd.k veseli zemesrieksti, 1 glāze auzu pārslas (250ml), 1/3 paciņa Kāruma svaigā siera, 100ml skābais krējums, 2 mazas olas, 1 ēd.k ruma vai konjaka,vai viskija,vai citrona sula.

 

 

Kā gatavot?

Sagriežam plūmes un dateles mazākos gabaliņos.

Rozīnes, dateles, plūmes liekam traukā aplejam ar konjaku, ļaujam pastāvēt ap 30 minūtēm.

 

plum1

 

Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablenderējam.

Apgrauzdējam zemesriekstus, sablenderējam.

Auzu pārslas sablenderējam miltos un pievienojam sablenderētos riekstus.

Olas viegli saputojam, pievienojam žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru.

Šidrajā massā iemaisam auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisam un lejam ietaukotā cepamtraukā.

 

plum2

Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.

Izņemam no formas, pārkaisam ar pūdercukuru vai aplejam ar izkausētu šokolādi, sagriežam un pasniedzam.

plum3

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+