Krievijas karaflotes mīnas.
Krievijas karaflotes mīnas.
Krievijas karaflotes mīnas.

1919. gada 6. augustā. Nelaime pie Rīgas ostas 0

Pirms 100 gadiem pēcpusdienā netālu no Rīgas ostas vārtiem notika traģisks negadījums, kas atgādināja, ka Latvijas piekrastē Pirmais pasaules karš vēl nav beidzies – divmastu burinieks “Pauls” spēcīgas vēja brāzmas dēļ novirzījās no kursa un iebrauca Krievijas impērijas karaflotes savulaik mīnētajos ūdeņos.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

“Jaunākās Ziņas” rakstīja: “Kuģis nāca ar malkas lādiņu, 400 pudiem auzu, 300 pudiem putraimu, vairākām kastēm ar speķi un citām precēm no Kurzemes piekrastes Ģipkas. Uz kuģa bija kādi 16 pasažieri kopā ar kuģa ļaudīm. (..)

Piepeši atskanēja dobjš sprādziens un “Paula” vietā gaisā pacēlās melns dūmu un uguns stabs.
CITI ŠOBRĪD LASA

Malka un kuģa atliekas tāļi tika izmētātas pa jūru. Loči steidzās glābt kuģa ļaudis, kuri bija pieķērušies pie peldošām kuģa pakaļgala atliekām.

Izņemot divas personas – kādu matrozi un dāmu, kuru vārdi vēl tagad neizzināti, – visus uz kuģa atradušos cilvēkus izdevās glābt.

Rīgas muitas un ostas komendants Novickis ar sevišķu tvaikoni tūliņ aizsūtīja komandantūras medicīnas feldšeri Mankavu ar pārsienamiem līdzekļiem un medikamentiem uz Bolderāju kopā ar dažiem kareivjiem un ierēdņiem palīdzības sniegšanai ievainotajiem.”

Nopietnākus ievainojumus bija guvušas piecas personas – kuģa īpašnieks Krumults un kapteinis Šneiders, kāds matrozis, kuģa pavārs un viens pasažieris.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.