Pēterpilī kopā ar Adamu Alksni, Vilhelmu Purvīti, Rihardu Zariņu un vairākiem citiem latviešu studentiem tiek nodibināta biedrība “Rūķis” ar mērķi radīt latvisku mākslu. Tieši “Rūķī” latviešu valodu cītīgi apgūst komponists Jāzeps Vītols. 0


Iztiku Pēterpilī Rozentālam palīdz nodrošināt labās portretista dotības – pēc pirmā studiju gada gan jaunais mākslinieks pārsvarā glezno savas puses ļaudis, neko daudz no tā nepelnīdams, bet jau nākamajās vasaras brīvdienās par portretu var prasīt simts rubļus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Kad 1895. gada pavasarī Rozentāls beidz akadēmiju, izrādās, viņam nevar piešķirt mākslinieka grādu, jo – trūkst vidusskolas izglītības, un arī akadēmijā gājis tikai kā brīvklausītājs… Taču pret talantīgo latviešu jaunekli labvēlīgie profesori viņu pārliecina palikt akadēmijā vēl gadu kā pilntiesīgam studentam – un kurš tad vairs diplomētam māksliniekam vidusskolas diplomu prasīs?

1896. gada pavasarī, pateicoties Rīgas Latviešu biedrības zinību komisijas atbalstam, Janis Rozentāls aizbrauc uz Somiju un Zviedriju iepazīt turienes mākslu. Tieši šajā braucienā Rozentāls iemīl Somijas kultūru un dabu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.