Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Shutterstock

Alūksnē sacentīsies kori 8


4. maijā Alūksnes Kultūras centrā notiks Alūksnes, Gulbenes un Balvu kora apriņķa amatieru koru skate, un vienlaikus ar to notiks arī Baltā galdauta svētki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Koru skatē piedalīsies trīs senioru, pieci sieviešu un deviņi jauktie kori no Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa, kas aptver bijušās šo rajonu teritorijas.

Skate notiks divās daļās. Pirmā no tām sāksies plkst. 12, kad savu sniegumu demonstrēs senioru un sieviešu kori. Pēc skates, ap 13.40 notiks Baltā galdauta svētki, kuros aicināts piedalīties ikviens iedzīvotājs. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, Alūksnes Kultūras centra pagalmā pie baltā saimes galda varēs stāties gan koristi, gan alūksnieši, lai mielotos ar Alūksnes maizi, medu un ievārījumu un kopā dziedātu skanīgākās latviešu tautas dziesmas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skates otrā daļa sāksies pulksten 15.15, kad tiks paziņoti pirmās daļas rezultāti un uz Alūksnes Kultūras centra Lielās zāles skatuves kāps jauktie kori, lai žūrijas vērtējumam nodotu savu muzikālo varējumu. Jaukto koru skatei sekos jaukto koru kopkora mēģinājums un kopkora dziedājums žūrijai, kā arī rezultātu paziņošana. Pēc tam, plkst. 18, uz Baltā galdauta svētkiem pulcēsies jauktie kori un arī šai reizē aicināti pievienoties alūksnieši, kas mūsu valsts Neatkarības atjaunošanas dienas svētkus vēlas nosvinēt, draudzīgā kopkorī dziedot skaistākās dziesmas un mielojoties ar maizi, medu un ievārījumu.

Arī citviet Alūksnes novadā 4. maijā notiks Baltā galdauta svētki. Tā Jaunlaicenes pagastā šai dienā paredzēta Opekalna evaņģēliski luteriskās baznīcas sakopšanas talka, kas turpat noslēgsies ar sadraudzību pie balti apklāta galda, cienāšanos ar ugunskurā vārītu zupu, draudzīgām sarunām un dziesmām.

Savukārt Zeltiņu tautas namā 4. maijā plkst. 16 notiks pasākums bērniem “Baltā galdauta svētki mazajam Latvietim”, kas būs izglītojoša un izklaides programma ar rotaļām, dziesmām, vecmāmiņas cepto pankūku un zāļu tējas baudīšanu. Ieeja uz šo pasākumu būs bez maksas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.