Foto. pexels.com/ pascal claivaz

Garšīgi: Taizemes pikantā harmonija 0

Taizemes virtuve ir kā uguņošana uz mēles – salds, skābs, sāļš un pikants vienā kumosā. Tūristi mīl tādus ēdienus kā Tom Yum zupa un Pad Thai, kas apvieno čili, laimu, kokosriekstu pienu un zemesriekstu mērci. Čili pipari satur kapsaicīnu, kas savukārt paaugstina endorfīnu līmeni, radot prieku. Taizemiešu ēdienu noslēpums ir garšu līdzsvars, ko zinātnieki sauc par “hedonisko kontrastu” – pretēju sajūtu apvienojumu, kas stimulē garšas kārpiņas.

No Bangkokas ielu ēdieniem līdz ziemeļu curry – Taizeme ir garšu piedzīvojums.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.