
2. Plānās pankūkas ar Jāņu siera un zaļumu pildījumu 0
• 140 g miltu
• 2 lielas olas
• 120 ml piena
• 120 ml ūdens
• ¼ tējkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
• 30 g sarīvēta Jāņu siera
Lielā bļodā sajauc miltus un olas. Pakāpeniski lej klāt pienu, ūdeni un samaisa. Tad pievieno sāli, izkausētu sviestu un smalki sarīvētu Jāņu sieru. Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga.
Pannu uzkarsē, tad ar kausiņu uzlej mīklu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu. Pankūkas cep aptuveni 2 minūtes, līdz kļūst zeltainas.
Pildījumam izmanto sarīvētu Jāņu sieru ar zaļumiem. Pasniedz ar skābo krējumu un timiāna lapiņām.