
1. Saulainā burkānu zupa ar Jāņu sieru 0
• 4–5 vidēja lieluma burkāni
• 3 palieli kartupeļi
• 100 g Jāņu siera
• 200 ml saldā krējuma
• 1 l dārzeņu buljona
• 1 ingvera zariņš
• olīveļļa
• baziliks
Sīpolus nomizo un sasmalcina. Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus. Pievieno ingveru, visu samaisa un viegli apcep.
Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, ber katlā pie sīpoliem, ielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un visu sautē zem vāciņa 5 minūtes.
Pēc tam dārzeņiem katlā pielej buljonu un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz kartupeļi un burkāni mīksti. Noņem katlu no uguns, pievieno zupai saldo krējumu un visu sablendē vai izberž caur sietu. Pieber sāli un piparus pēc garšas, liek katlu uz uguns un vēlreiz uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem.
Pasniedz ar zaļumiem un sadrupinātu Jāņu sieru.