
3. Krāsaina dārzeņu tarte ar jaunajiem burkāniem un bietēm 0
• 1 liels puravs
• 1 liels burkāns
• 1 mazs cukīni
• 1 biete
Pildījumam:
• 200 g skābā krējuma
• 150 ml kefīra
• 100 g sarīvēta Jāņu siera
• 3–4 ķiploka daiviņas
• 1 ola
• 1 ēdamkarote miltu
• malti melnie pipari
• sāls
• zaļumi
Mīklai:
• 180 g mīksta sviesta
• 1 glāze kefīra
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls
• 1 ēdamkarote cukura
• 3–4 glāzes miltu
Dārzeņus rūpīgi nomazgā. Burkānus un bietes nomizo. Ar dārzeņu tīrāmo nazi tos gareniski sagriež pēc iespējas garākās vienādās strēmelēs.
Gatavo pildījumu. Bļodiņā liek skābo krējumu, rīvētu sieru, olu, miltus, sāli, piparus, kapātus zaļumus un visu sakuļ viendabīgā masā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pieber vēl miltus un turpina mīcīt, līdz mīkla kļūst elastīga un pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.
Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepamā papīra, līdz iegūts aplis, kas pēc izmēra atbilst tartes cepšanai paredzētajai veidnei. Mīklas apli, veikli apgriežot otrādi pārtikas plēvi, var ieslidināt veidnē, bet uz cepamā papīra rullēto mīklu var likt veidnē ar visu papīru. Mīklas maliņas uzloka uz augšu.
Uz mīklas pamatnes liek divas trešadaļas pildījuma un vienmērīgi izlīdzina. Virsū cieši citu pie citas pamīšus kārto strēmeles, līdz visa mīkla pārklāta. Kārtojumam virsū vienmērīgi uzziež atlikušo pildījumu.
Cep cepeškrāsnī 50–55 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot, vai dārzeņi mīksti.