Gabaliņu lielums, izvietošana 3

Šašlikam paredzēto gaļu nevajag griezt pārāk lielos gabalos. Ideālais gabaliņš ir aptuveni divus līdz divarpus centimetrus biezs, pretējā gadījumā labi neizcepsies. Uz iesma gaļu ver pret šķiedru, liekot lielākos un treknākos gabalus vidū, bet mazākos – galos. Jāraugās, lai neviens nenokarātos vai nedraudētu nokrist.

Reklāma
Reklāma

Sīpoli, dārzeņi

Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas
Foto – Shutterstock

Starp šašlika gabaliņiem liek sīpolu vai saldās paprikas gredzenus. Dārzeņus vēlams izkārtot tā, lai no ārpuses tie praktiski nebūtu redzami. Bieži gadās, ka vietās, kur šašlika gabali ir pārāk tuvu viens otram, tie kārtīgi neizcepas. Lai gaļa izceptos pēc iespējas vienmērīgāk, salipušos gabaliņus ik pa laikam atdala vienu no otra.

Kad gatavs?

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto – Shutterstock

Iesmus ar uzvērtajiem šašlika gabaliņiem izvieto pēc iespējas tuvāk vienu otram. Tas nedaudz apslāpēs degšanu, vairāk dūmos, kas padarīs šašliku vēl garšīgāku. Kamēr gaļa cepas, iesmi noteikti vienu vai divas reizes jāapgroza, bet ne biežāk, lai gaļa nekļūtu pārāk sausa.

Uzzināt, kad šašliks izcepies, ir ļoti vienkārši – rūpīgi jāpārgriež gabaliņš uz pusēm. Ja gaļas sula ir caurspīdīga, ēdienu var droši celt galdā. Rozīga sula savukārt liecina, ka šašliks vēl nav gatavs. Ja sulas nav vispār, atgadījies pats sliktākais; gaļa ir pārkaltusi un diez ko ēdama nebūs.

Kura malka labāka?

Foto – Shutterstock

Šašliku nekad necep uz priedes, egles, kļavas, pīlādža, akācijas, ievas vai papeles oglēm. Degšanas laikā šie koki izdala kancerogēnas vielas, kas viegli nokļūst ēdienā. Pats nekaitīgākais, kas var notikt, izmantojot šādu malku, – šašliks nebūs īpaši garšīgs.

Vislabāk šašlika pagatavošanai der sausa augļu koku malka. Dienvidos absolūts favorīts ir aprikozes malka, kas rada saldenu piegaršu un maigu aromātu. No plūmes koksnes izdodas labas ogles, kas izslavētas ar savu karstumspēju. Lielisku aromātu nodrošina arī ābele un ķirsis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.