Foto: AFP/LETA

Tāpat rakstus “Baltnews.lv” veido Rīgā dzīvojošais sociologs Andrejs Solopenko, kuru 2015.gadā neielaida Eiropas Savienības Austrumu partnerības samitā Rīgā, uz kuru viņš bija akreditējies kā Krievijas Ārlietu ministrijas finansētā žurnāla “Baltijskij Mir” pārstāvis. Gadu iepriekš viņš ar Igaunijas prokrievisko aktīvistu Maksimu Revu kā “neatkarīgie starptautiskie eksperti” piedalījās tā saucamajā Krimas referenduma novērošanā. Viņš kopā ar “Baltisjskij Mir” redaktoru Dmitriju Kondraševu uzdevās par nevalstisko organizāciju “Starptautiskais fonds. Helsinki Plus.” 3

Tāpat “Re:Baltica” izceļ faktu, ka gan Lietuvas, gan Igaunijas “Baltnews” galvenajiem redaktoriem ir piemēroti aizliegumi iebraukt Latvijā, turklāt abiem, līdz ar Latvijas “Baltnews” portāla galveno redaktoru, ir saiknes ar Krievijai labvēlīgi noskaņotiem spēkiem.
Pētnieciskās žurnālistikas centra apkopotā informācija liecina, ka “Baltnews.lv” galvenais redaktors Jakovļevs ir bijušais Krievijas televīzijas kanāla “RTR” korespondents Latvijā un bijušais Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) palīgs. Viņš ir arī līdzdibinātājs fondam “Amber Bridge”, kura mērķis bija ar maigās varas palīdzību iegūt ietekmi dažādu jautājumu risināšanā Baltijā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Kā ziņo “Re:Baltica”, tūlīt pēc “Baltnews” portālu nodibināšanas Baltijas valstīs, Igaunijas drošības policija KAPO norādīja uz to saistību ar “Rossiya Segodnya”. Savā 2014.gada pārskatā tā uzsvēra, ka “Baltnews” saņem finansējumu no Holandes kompānijas un to kontrolē ar “Russia Today” saistīti cilvēki.

Izmantojot rīku “similarweb.com”, kas ļauj redzēt interneta vietņu aptuveno apmeklētāju skaitu, “Re:Baltica” secinājusi, ka “Baltnews” auditorija nav ietekmīga. Pēdējā pusgada laikā, piemēram, Latvijas portālu apmeklējumu skaits bijis gandrīz 30 reizes mazāks nekā Latvijas portāla “Delfi” krievu versijai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā liecina “Re:Baltica” apkopotā informācija, tad “Baltnews.lv” reģistrētais īpašnieks Latvijā ir SIA “Baltnews” un tas 2015.gadā strādāja ar 107 710 eiro apgrozījumu un peļņu 5226 eiro apmērā. Igaunijā “Baltnews.ee” reģistrētais īpašnieks ir “MTÜ Altmedia/Media Capital Holding B.V.”, kas 2015.gadā strādāja ar 123 600 eiro apgrozījumu un peļņu 9140 eiro apmērā. Savukārt “Baltnews.lt” reģistrētais īpašnieks Lietuvā ir “Media Capital Holding B.V”, kura finanšu rādītāji nav pieejami.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.