Brieža sirds sautējums.
Brieža sirds sautējums.
Foto: Kate Šterna

Ātrā recepte. Brieža “karstā sirds” 0

Viens no iecienītākajiem ēdieniem ir komm morgen wieder – pankūkas ar vārītu gaļu (sirdi, plaušām un citām detaļām). Ļoti vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas tomēr prasa daudz laika un apņēmības. Dažreiz apņemšanās tā arī paliek sagatavošanās stadijā.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

• Brieža sirds
• Sīpols
• Divi vidēji tomāti
• Ķiploki
• Garšvielas: Tibetas sāls, brūnais cukurs, melnie pipari, karijs, raudene, sarkanie pipari
• Mērces: sojas, zivju mērce (patiešām gatavota no zivīm) un nesen iegādātā Bulgārijas uzņēmuma Chilli Hills foods ražotā asā mērce Red Heat
• Sviests cepšanai

Tātad, ja ledusskapī netīšām ir aizķērusies vārīta brieža sirds, ir paņēmiens, kā to ātri izlietot un izvairīties no darbietilpīgās komm morgen wieder gatavošanas.

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviestā apbrūnina sīpolus, pievieno sagrieztus tomātus, visas garšvielas, pa divām ēdamkarotēm sojas un zivju mērces. Karsto liek pēc patikas. Es pirmo reizi mūžā nelielai mērcei pieliku divas pamatīgas tējkarotes.

Tagad jāpievieno šķēlēs vai kubiciņos sagriezti tomāti. Pēc tam liek virsū vāku un sautē uz vidējas uguns.

Sautē tik ilgi, cik vajadzīgs, lai ar asu nazi plānās šķēlēs sagrieztu vārīto sirdi. Protams, pirms tam jānogriež viss liekais, proti aortas un tauki. Jāatceras izskalot sirdi, ja vien tas nav paveikts pirms vārīšanas vai pat vēl pirms saldēšanas.

Tikko sirds sagriezta, to liek klāt sautējumam. Ja mērces un tomātu sula iztvaikojušas, var pievienot puskrūzes ūdens. Ļauj visiem ingredientiem jauki saiet kopā un slēdz uguni nost (piecas līdz septiņas minūtes pēc tam, kad sirds šķēlītes nonākušas pannā).

Brieža "karstā sirds"