Biezpiena standziņas.
Biezpiena standziņas.
Valda Semjonova foto

Biezpiena standziņas

. Sena sēļu recepte 1

Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena

Milti

5 olas (var arī vairāk)

2–3 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

Kausēts sviests

Biezpienu, olas, miltus un cukuru sajauc, izmīca mīklu. Miltus ņem tik daudz, lai mīkla būtu pietiekami stingra un varētu izrullēt desiņas. Tās sagriež apmēram 5–7 cm garos gabaliņos un liek verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un cukura. Gatavās standziņas uzpeld. Ar putu karoti tās izceļ no katla, liek bļodā un uzlej kausētu sviestu, lai nesalīp. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.

Reklāma
Reklāma
Mākslīgais intelekts nosaucis gadu, kad, visticamāk, mirs Putins. Cik drīz tas notiks?
Kokteilis
Jaunava ierodas ar sarakstu, bet Vērsis čamdās gar sieriem – kā iepērkas katras zodiaka zīmes pārstāvji?
Kokteilis
pateikt, ka sievietei ir pāri 40? Šīs 10 lietas tevi nodod
Lasīt citas ziņas

Recepte no Ilūkstes novada Bebrenes pagasta “Gulbju” mājām

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.