Publicitātes foto

Itāļu omlete jeb fritatta sātīgām un nesteidzīgām brīvdienu brokastīm 2

Sastāvdaļas

1 sīpols,

200 g dārzeņu (1 neliela paprika un puse kabača vai cukīnī),

Reklāma
Reklāma

2 ķiploka daiviņas,

8 lielas olas,

1/4 tējkarote sāls,

2 ēdamkarotes skābā krējuma,

140 g sarīvēta Holandes siera,

sāls,

melnie pipari pēc garšas,

eļļa cepšanai.

Pagatavošana

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
10 apetīti nomācoši produkti, kas jāēd katru dienu 30
Lasīt citas ziņas

Smalki sagriež sīpolu. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.

Kabaci (var izmantot arī cukini) sagriež mazos kubiciņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu 5-7 minūtes, līdz caurspīdīgs.

Pievieno papriku un kabaci, cep, kamēr mīksti, aptuveni 10 minūtes.

Piespiež ķiploku caur ķiploku spiedi, pieber šķipsnu sāls un melnos piparus.

Cep vēl 1 minūti, līdz ķiploks sāk smaržot.

Izslēdz plīti un atstāj dārzeņus atdzist.

Bļodā sakuļ olas, krējumu, 1/4 tējkaroti sāls.

Pie olām pievieno ceptos dārzeņus un pusi no sarīvētā siera (70 g), samaisa.

Lej masu cepampannā, uzkaisa pa virsu atlikušo rīvēto sieru.

Liek cepties 180 grādos 20-25 minūtes, līdz omlete uzpūtusies un izskatās gatava.

Pasniedz ar zaļumiem pēc izvēles.

Recepti piedāvā mazumtirdzniecības tīkls CITRO

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.