Foto. Scanpix/LETA

Labākā pagatavošanas tehnika 0

Lai brokoļi būtu ideāli, tos vajag tikai 2–3 minūtes ielikt verdošā ūdenī un uzreiz pēc tam apliet ar aukstu ūdeni vai ievietot ledus vannā. Šī metode, ko sauc par blanšēšanu, saglabā brokoļu koši zaļo krāsu, kraukšķīgo tekstūru un maksimāli daudz vitamīnu, piemēram, C vitamīnu un folskābi.

Pārāk ilga vārīšana – vairāk nekā 5 minūtes – padara tos mīkstus, izbalējušus, un tie zaudē līdz pat 50% uzturvielu. Pēc blanšēšanas brokoļus var ēst uzreiz, pievienot salātiem vai ātri apcept ar garšvielām, lai uzlabotu garšu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.