Foto. Scanpix/LETA

Brokoļi liekas negaršīgi?! Lai tie garšotu debešķīgi, jāzina šī viena lieta 0

Brokoļi ir viens no veselīgākajiem dārzeņiem, kas bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem, taču to nepareiza pagatavošana var sabojāt gan garšu, gan uzturvērtību.

Reklāma
Reklāma
Labāk tos izslēgt no savas ēdienkartes! 5 produkti, kas kaitē aizkuņģa dziedzerim
Kokteilis
Pirmdien pilnmēness! 3 zodiaka zīmes, kurām šajā laikā “aizbrauks jumts” – labāk turieties no viņiem pa gabalu 1
“Putins no tā baidās!” Ukrainas karavīri izvirzījuši savus nosacījumus sarunām ar Krieviju
Lasīt citas ziņas

Šis zaļais brīnums cēlies no Vidusjūras reģiona, kur to sāka kultivēt jau senajā Romā ap 6.gadsimtu, bet to izcelsme joprojām ir nedaudz miglaina – daži uzskata, ka tas nāk no Itālijas, kur to audzēja kā kāpostu paveidu.

Mūsdienās brokoļus kultivē visā pasaulē, īpaši vēsākos klimatiskajos apstākļos, jo tie labi aug temperatūrā no 18–24°C un ir izturīgi pret vieglu salu. Tos novāc, kad ziedkopas ir stingras un zaļas, pirms tās sāk ziedēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Brokoļi ir īsts uzturvielu dārgums – tajos ir C un K vitamīni, šķiedrvielas, folskābe un spēcīgi antioksidanti, piemēram, sulforafāns. Eksperti atklāj vienkāršu tehniku, kas saglabā brokoļu kraukšķīgumu, krāsu un barības vielas, padarot tos par gardu un veselīgu piedevu jebkurai maltītei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.