Foto. Scanpix/LETA

Brokoļi liekas negaršīgi?! Lai tie garšotu debešķīgi, jāzina šī viena lieta 0

Brokoļi ir viens no veselīgākajiem dārzeņiem, kas bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem, taču to nepareiza pagatavošana var sabojāt gan garšu, gan uzturvērtību.

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
Negaidīti atcelts Maestro koncerts… Raimonda Paula ģimene atklāj iemeslu
“Pretīga vieta, tualetes māja…” Cilvēki dalās viedoklī par garāko dzīvojamo ēku Latvijā un Baltijā
Lasīt citas ziņas

Šis zaļais brīnums cēlies no Vidusjūras reģiona, kur to sāka kultivēt jau senajā Romā ap 6.gadsimtu, bet to izcelsme joprojām ir nedaudz miglaina – daži uzskata, ka tas nāk no Itālijas, kur to audzēja kā kāpostu paveidu.

Mūsdienās brokoļus kultivē visā pasaulē, īpaši vēsākos klimatiskajos apstākļos, jo tie labi aug temperatūrā no 18–24°C un ir izturīgi pret vieglu salu. Tos novāc, kad ziedkopas ir stingras un zaļas, pirms tās sāk ziedēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Brokoļi ir īsts uzturvielu dārgums – tajos ir C un K vitamīni, šķiedrvielas, folskābe un spēcīgi antioksidanti, piemēram, sulforafāns. Eksperti atklāj vienkāršu tehniku, kas saglabā brokoļu kraukšķīgumu, krāsu un barības vielas, padarot tos par gardu un veselīgu piedevu jebkurai maltītei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.