Foto-Valdis Semjonovs

Cepti teļa vaigi ar dažādiem biezeņiem 0

Kā gatavot?

Pareizi pagatavoti teļa vaigi garšo debešķīgi. Lai gaļa sanāktu mīksta un sulīga, teļa vaigus uz lēnas uguns cep aptuveni 6 stundas. Vaigiem uzbārsta sāli un piparus, aprauj uz ļoti karstas pannas, lai veidotos brūna garoziņa. Tad liek cepamtraukā, pievieno nedaudz tauku (bez tiem var arī iztikt, jo vaigi ir trekni), buljonu vai ūdeni, selerijas kātus, burkānus, sīpolus un ķiplokus. Uzliek vāku vai pārsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā. Pēc 6 stundām izslēdz cepeškrāsni un vēl 3 stundas ļauj gaļai sutināties. Vaigi sanāk tik mīksti, ka jau līdzinās pastētei.

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā 134
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
Brīdina par iespējamu katastrofu: Eiropu klusi iekaro “supermonstru” armija, kas posta ceļus un elektroapgādi
Lasīt citas ziņas

Pasniedz ar kartupeļu biezeni un sakņu biezeni, kas gatavots no selerijām, pastinakiem un burkāniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.