
Divas idejas gardai ledus kafijai – espresso putiņas vai saldums ar iebiezināto pienu 0
Karstā laikā nav nekā labāka par kārtīgu ledus kafiju – krēmīgu, atsvaidzinošu un pielāgojamu savai gaumei. Viena recepte piedāvā gaisīgu espresso putu kārtiņu ar aukstu pienu, otra – saldu iebiezinātā piena un kanēļa kombināciju. Abu versiju pagatavošanai vajadzīgas tikai pāris minūtes un glāze ledus. Recepte no @edamskaisti.
Putotā espresso ledus kafija:
1. Tasīte Merrild Latvija espresso kafijas;
2. 2 ēdamkarotes cukura;
3. Auksts piens;
4. Ledus.
Pagatavošana:
1. Krūzītē lej espresso, pievieno cukuru un saputo līdz veidojas gaisīga putu kārtiņa.
2. Glāzi piepilda līdz augšai ar ledu, lej aukstu pienu un pārlej ar uzputoto espresso un dekorē ar putiņām.
Kanēļa/iebiezinātā piena ledus kafija;
1. 2 ēdamkarotes iebiezinātais piens;
2. Ledus;
3. Tase Merrild kafijas;
4. Tējkarote kanēlis.
Pagatavošana:
1. Tasītē pagatavo kafiju.
2. Glāzē liek divas ēdamkarotes iebiezinātā piena, pievieno kanēli, mazliet apmaisa un glāzi piepilda ar ledu. Virs ledus lej pagatavoto kafiju.
Padomi:
Ja kanēļa garša nešķiet pievilcīga, to var aizvietot ar vaniļu vai baudīt vienkārši krēmīgu ledus kafiju ar iebiezināto pienu.
Lai ledus kafija būtu patiešām atsvaidzinoša, glāze jāpiepilda ar ledu līdz pašai augšai – tā ledus kūst lēnāk un dzēriens ilgāk saglabājas auksts.
Lai garda ledus kafija!