Ātri pagatavojama garda zirņu zupa 0

Sastāvdaļas – 400 g konservēto (var arī svaigi saldētos) zirnīšu, 3-4 kartupeļi, sīpols, burkāns, augu eļļa cepšanai, 1,5 l buljona, sāls, garšvielas, zaļumi pēc garšas, 1-2 lauru lapas.

Pagatavošana.

Uz plīts vārīties liek buljonu vai ūdeni, pievieno sāli un lauru lapas. Verdošajā buljonā liek sagrieztus kartupeļus, lai vārās 10 minūtes. Tikmēr gatavo pārējās sastāvdaļas.

Zirņus ar visu konservēto šķidrumu liek blenderī un sasmalcina viendabīgā putriņā.

Apcep sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu. To visu pievieno buljonam, samaisa.

Pievieno sablenderētos zirņus un visu kārtīgi samaisa.

Pievieno zaļumus pēc garšas.

Tiklīdz kartupeļi ir gatavi, zupu ņem nost no plīts un ļauj tai 5 minūtes pastāvēt.

Pasniedz ar krējumu, sagrieztiem kūpinātas gaļas gabaliņiem vai grauzdiņiem.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.