Foto-LETA

Ēdienkarte armijā 2. Ar ko baro šobrīd dienošos karavīrus Ādažu bāzē + Zirņu zupiņas recepte 0

Svinot Lāčplēša dienu, portāls Praktiski.lv uzzināja, kā baro karavīrus mūsdienās. Mūsdienu karavīri ēd dažādi – daži ēd pašu paņemto ēdienu vai apmeklē sabiedriskās ēstuves, savukārt Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tiek piedāvāta pilna ēdienkarte – brokastis, pusdienas un vakariņas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Lasīt citas ziņas

Šonedēļ Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem tika piedāvāts šāds ēdienu klāsts:

Pirmdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, vārītas olas, desa, majonēze, sviests, sv.gurķi, brokastu pārslas ar pienu, kafija, sviests, maize.
Pusdienas: kartupeļu zupa ar sēnēm, kartupeļi vai rīsi, cepta vista vai Kurzemes strogonovs, burkānu salāti, sv. tomāti, gurķi, krējuma mērce, sula, auglis, maize.
Vakariņas: kartupeļi ar ceptu gaļu, mērce, marinēti šampinjoni, tēja, maize, sviests, smalkmaizīte.

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrdiena.
Brokastis: mannas biezputra ar ievārījumu, siers, olu kultenis, žāvēta gaļa, brokastu pārslas ar pienu, iebiezināta kafija, sviests, maize, auglis.
Pusdienas: soļanka, kartupeļi vai makaroni, cepta vista vai cepta cūkgaļa, tomātu salāti ar papriku, zirnīšu-kukurūzas salāti, mērce, maize, sula, auglis.
Vakariņas: rīsi ar mednieku desiņām, majonēze, biešu salāti, svaigi gurķi, maize, sviests, smalkmaizīte.

Trešdiena.
Brokastis: auzu pārslu biezputra ar ievārījumu, vārītas olas ar majonēzi, brokastu pārslas ar pienu, žāvēta gaļa, siers, sviests, kafija, maize, kruasāns.
Pusdienas: zirņu zupa, kartupeļu biezenis vai griķi, cepta vista vai eskalops, burkānu-siera-krabju salāti, svaigi tomāti, kefīrs vai sula, maize.
Vakariņas: makaroni ar gaļu, kečups, marinēts gurķis, maize, sviests, tēja, smalkmaizīte vai biezpiena sieriņš.

Ceturtdiena.
Brokastis: rīsu biezputra ar ievārījumu, siers, ceptas olas, desa žāvēta, brokastu pārslas ar pienu, jogurts, kakao dzēriens, maize, sviests.
Pusdienas: vistas zupa, cepta vista vai cepts lasis, mērces, kāpostu-burkānu salāti, svaigi tomāti ar krējumu, kartupeļu biezenis vai rīsi, maize, sula, smalkmaizīte.
Vakariņas: makaroni ar kotleti, krējums, tēja, maize, sviests, auglis, vafeļu tortīte.

Lasi tālāk un uzzini ātri pagatavojamas gardas zirņu zupiņas recepti!
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.