“Mans digitālais fotoaparāts nav nekāds izcilais. Kluba īpašumā esošais, kuru lieto Velta, ir jaudīgāks. Viņai ir arī drošāka roka,” savu kolēģi raksturo Dace Groša (no kreisās).
“Mans digitālais fotoaparāts nav nekāds izcilais. Kluba īpašumā esošais, kuru lieto Velta, ir jaudīgāks. Viņai ir arī drošāka roka,” savu kolēģi raksturo Dace Groša (no kreisās).
Foto – Karīna Miezāja

Izstādes tapšana 1


“Kad no Rīgas domes Labklājības departamenta un Borisa un Ināras Teterevu fonda saņēmām līdzekļus, varējām sākt domāt par izstāžu telpas iekārtošanu un noformēšanu. Abas ar Veltu apmeklējam visdažādākās izstādes, tajā skaitā arī fotoizstādes, vērojam, kā tās iekārtotas un noformētas, smeļamies idejas un domājam, kā kaut ko līdzīgu paveikt ar tiem līdzekļiem, kas ir senioru kluba rīcībā,” pieredzes uzkrāšanas ceļu parāda Dace Groša.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Visos senioru kopas izbraukumos fotogrāfes ņem līdzi savas kameras, bet pēc tam salīdzina, kurai gadījies labāks kadrs. Lai gan abas staigājušas pa vienām un tam pašām vietām, tomēr skatījušās atšķirīgi – katra saredzējusi atšķirīgas detaļas, īpašo skaistumu, ko izcelt.

Lai izstāde nebūtu tikai skaistu skatu savirknējums, bet ietvertu dziļāku vēstījumu, safotografētais materiāls tiek pakļauts nežēlīgai atlasei. Bieži vien autorēm sāp sirds, atsakoties no kārtējā veiksmīgā kadra. Tomēr izstādes iecere prasa, lai attēli savā starpā nekonkurētu, bet tematiski papildinātu cits citu, veidotu vienu veselumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Žēl to attēlu, kas neiekļūst izstādē, bet kuros ir tik daudz skaistuma. Piemēram, par katru Zemgales muižu, kuru apmeklējām, bija izveidots vesels fotostāsts, bet izstādē redzamas tikai dažas bildītes,” saka Velta Pētersone.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.