Foto: Shutterstock

Garšīgām, vieglām vakariņām: salātlapu salāti ar ceptiem ķiršu tomātiņiem un ķiploku mērcīti 0

Šie salātiņi būs ļoti piemēroti vieglām vakariņām vai kā izcila piedeva gaļas vai zivs ēdienam. Ļoti garšos “tomātu mīļiem”! Salātus var ēst kā siltus, tā atdzisušus. Labu apetīti!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

• Ķiršu tomātiņi – 400 gr
• Salātlapu mix – 75 gr
• Ķiploki – 1 daiviņa
• Jogurts bez piedevām – 200 ml
• Olīveļļa – 55 ml
• Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
• Grauzdiņi un sezama sēkliņas – dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Uz pusēm vai četrās daļās sagriež ķiršu tomātiņus, atkarībā no to izmēra. Uzkarsē pannu, ielej nedaudz olīveļļas un apcep tomātus līdz tiem parādās brūngana kārtiņa, bet pēc tam – uzreiz noņemt no uguns. Jācep uz lielas uguns, lai tomāti nesāktu pārāk suloties.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Sajauc bezpiedevu jogurtu ar 50 ml salātu olīveļļas. Ķiploku sasmalcināt ar nazi vai saspiest ķiploku spiedē. Pievienot ķiploku jogurtam, pievienot sāli un piparus pēc garšas.

3. Bļodā izlikt salātlapu mix, pievienot tomātus un pievienot mērci.

Pasniedzot salātus var dekorēt ar grauzdiņiem un sezama sēkliņām!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.