Frāzes, ko sarunā ar laulības šķiršanu piedzīvojušu personu nav vēlams pielietot 0

Bērni un viņu saistība ar viņu tēvu
Protams, sievietes un viņas šķirtā vīra atvases kādreizējo pāri saistīs uz mūžu, taču, sarunājoties ar šķiršanos piedzīvojušo draudzeni vai kolēģi, nekādā gadījumā nenosauc viņas bērnus par “saikni, kas (diemžēl) vienos viņu un bijušo partneri arī pēc attiecību iziršanas”.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Kā atzīst liela daļa laulības šķiršanu piedzīvojušo sieviešu, tieši atvases ir viņu dzinulis, kas mudina nepadoties pat dzīves tumšākajos brīžos. Tāpat, kā uzsver attiecību konsultanti, nereti bērni pārim ļauj attiecības pārtraukt krietni adekvātāk, respektējot ģimeni un cenšoties nodarīt pēc iespējas mazāku emocionālo kaitējumu visām šķiršanās procesā iesaistītajām personām.

Sūdzēšanās par sava partnera atbalsta trūkumu

CITI ŠOBRĪD LASA

Protams, arī tavās attiecībās ir iespējami sarežģījumi un samilzušas problēmas, taču diezin vai vari attiecības, kurās to dalībnieki pat neprāto par šķiršanos, neraugoties uz konfliktu nopietnību, ir iespējams pielīdzināt situācijai, kurā ir izirusi laulība, šķirtajai sievietei sastopoties ar visām no procesa izrietošajām sekām.

Bailes, dusmas, noliegums, sirdssāpes, vilšanās un neizpratne ir vien daļa no tās emociju jūras, ar ko sastopas šķirtas sievietes teju visos laulības izjukšanas gadījumos. Tādējādi situācijā, kurā šādos apstākļos žēlojies par savu partneri, kurš “strādā virsstundas un prombūtnes dēļ liek tev justies kā vientuļajai mātei”, apsver, vai nav vērts pievaldīt mēli!

Priecāšanās par brīvo laiku

Diezin vai nupat šķīrusies sieviete, kura sastapusies arī ar virkni neparedzētu maksājumu un pilnīgu savas dzīves pārkārtošanu, priecājas par “brīvo laiku”, ar ko viņa tik pēkšņi ir aplaimota. Protams, mēdz būt izņēmuma gadījumi, taču, visticamāk, vienatnē pavadītās stundas bez reiz mīlētā vīrieša klātbūtnes nav tāda medusmaize, kā domā.

Komentāri par spēju piedot

Sieviete, kuras pagātnē ir partnera nodevība, laulību noslēdzot krāpšanai, pazemojumiem un emocionālam sabrukumam, visticamāk, sevī nespēs rast piedošanas spēku vēl ilgu laiku pēc šķiršanās. Situācijā, kurā tev jāatbalsta krīzi piedzīvojusī draudzene, kolēģe, radiniece vai pat māte, tavs uzdevums ir sniegt atbalstu un it visu nepieciešamo palīdzību, nefilozofējot par tēmu, kurā nebūt neesi kompetenta dzīves pieredzes trūkuma dēļ.

Savu priekšnojautu apstiprināšana

Visticamāk, esi dzirdējusi teicienu – pēc kara visi gudri. To iespējams arī lieliski attiecināt uz šo tēmu, taču, visdrīzāk, bez tā vari gluži vienkārši iztikt. Aiztaupi pamācības, ieteikumus, spriedelēšanu un liekus komentārus saistībā ar izjukušo laulību, to vietā, protams, saglabājot godīgumu, sniedzot vajadzīgo atbalstu un klātbūtni. Lielākajā daļā šķiršanās gadījumu lēmums attiecības pārtraukt netiek pieņemts vienā dienā, tāpēc arī sieviete, kura ir piedzīvojusi laulības šķiršanu, visticamāk var piebilst jau dzirdēto: “Man jau šķita, ka tas tuvojas…”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.