Foto – Shutterstock

Kā ietekmē attiecības 5

Dažkārt vīrietis teju katru nedēļas nogali dodas medībās vai makšķerēt, par ko sieva vai draudzene itin nemaz nav priecīga, jo grib brīvo laiku pavadīt kopā ar dzīvesbiedru. “Pārim vajadzētu vienoties, ka vīrietim jāprot organizēt savu laiku tā, lai varētu to veltīt gan savam vaļaspriekam, gan ģimenei. Ja pāris spēj šos nosacījumus jeb kompromisu pieņemt, tad ir brīnišķīgi,” uzskata psihoterapeits Jānis Vītiņš.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Ja sieviete vīrietim liks izvēlēties starp sevi un hobiju, viņa var būt zaudētāja. Iespējams, vīrietis, mīlot sievieti, sākumā padosies, ierobežos savus hobijus, pavadīs laiku ar bērniem un ģimeni, tomēr ar laiku viņš izsīks, skums, kļūs neinteresants un agresīvs. “Vaļasprieks cilvēkam noteikti ir ieguvums. Tas noteikti ir kaut kas tāds, kas viņu bagātina, ir pietiekami skaidrs prieka avots. Līdz ar to cilvēkam, kam ir šī iespēja pašapliecināties un gūt labas izjūtas no tā, ko dara, vairs nav tik izteiktas trauksmes attiecībās ar citiem, viņam nav šis apliecinājums jāiegūst no citiem. Cilvēks ir mierīgāks un komunikācijā patīkamāks. Viņu vairs neinteresē tikai uzvara, viņš spēj ieraudzīt otra intereses, uzklausīt otru,” ieguvumus uzskaita speciālists.

Ja kāds vēl nav atradis sev piemērotu brīvā laika pavadīšanas veidu, nevajag satraukties, gan jau atradīsies īstais. Var droši pamēģināt vienu, otru un trešo hobiju, līdz saprot – jā, trāpīts. Parasti tās nodarbības, kas patīk, nepamet.

CITI ŠOBRĪD LASA
Pievēršoties vaļaspriekam, ne vien saturīgi pavadām brīvo laiku, bet arī atrodam domubiedrus, jaunu saskarsmes loku, un tas ir ļoti pozitīvi. Kaut šodien pastāv plašas iespējas komunicēt virtuālajā telpā, kur var izpausties dažādos sociālajos tīklos, cilvēki kļūst arvien vientuļāki, kā arī zaudē prasmi veidot reālas attiecības ar reāliem cilvēkiem. Vaļasprieks ne vien ļauj atrast domubiedrus, bet arī trenē komunikatīvās prasmes. Un tas ir liels ieguvums.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.