Daiņa Bušmaņa foto

Karpas terīne ar pelēko zirņu un ķimeņu biezeni, kazas siera uzputeni
 un bietēm
 0

(4 personām)

KĀ GATAVOT?

Karpu izfilē, pārkaisa ar sāli, pipariem, sakapātām dillēm, iesmērē ar sinepēm un mārrutkiem. Katru fileju satin kā ruleti, ietin pārtikas plēvē un vāra 30 min. Pēc tam liek zem sloga, atstāj uz nakti ledusskapī. Izmērcētus pelēkos zirņus vāra sālsūdenī, līdz gatavi. Nokāš, pievieno ķimenes, sviestu, saldo krējumu (100 g), sablenderē. Kazas sieru saputo ar atlikušo saldo krējumu, pievienojot rīvētu citrona miziņu. Katliņā izkausē cukuru, lej klāt ābolu sulu (dabīgo, vēlams skābāku), vāra, līdz veidojas karamele. Ieliek sagrieztu bieti, karamelizē. Kārto uz šķīvjiem un ceļ galdā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Asinsspiediens atkal uzkāpis? Noteikti apēdi kādu no šiem 9 produktiem – no tiem noteikti jāizvairās
Kokteilis
Vīrieši ir kā traki pēc sievietēm, kuras bez aizķeršanās var atbildēt uz šiem 6 jautājumiem 1
Elle uz zemes: virs Eiropas nostiprinājies nāvējošs karstuma kupols. Kā tas ietekmēs laikapstākļus?
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Rīgas restorāna “Vino Metr” pavārs RŪDOLFS KALNIŅŠ

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.