
Kārtaino krekeru salātu recepte – vienkārša, sātīga un ideāli piemērota viesībām! 0
Šie salāti būs īsts pārsteigums galdā – kraukšķīgie krekeri, kūpināta vistas gaļa, svaigi tomāti un maigs ķiploku krēms apvienojas kārtu kārtās, radot bagātīgu garšu buķeti.
Pagatavošanai nevajag ne stundām ilgu rosīšanos, ne dārgas sastāvdaļas, jo viss ir vienkārši, bet garša.. lieliska! Recepte no @edamskaisti.
Sastāvdaļas:
1. 3 paciņas PĒTERGAILIS krekeru (izmantoju krējuma/sīpolu garšu);
2. 2 vidēja izmēra tomāti;
3. 1 karsti kūpināta broilera ceturtdaļa;
4. 150g siera;
5. 1 bundžiņa konservēta kukurūza.
Mērce:
1. 360-400g krējuma (izmantoju 12%);
2. 2-4 ķiploka daiviņas (gaumes lieta);
3. Sāls/pipari;
4. Mazliet citrona sula.
Pagatavošana:
1. Pagatavo ķiploku mērci sajaucot visas tās sastāvdaļas.
2. Salātiem paredzētajam traukam pirmo kārtu izklāj ar krekeriem, tos pārsmērē ar ķiploku mērci un virs tās liek sakapātus tomātus.
3. Tālāk liek nākamo krekeru kārtu, vēlreiz pārsmērē ar ķiploku merci un kārto smalki sakāptu broilera gaļu un atkal mazliet pārsmērē ar mērci.
4. Turpina nākošo kārtu noklāt ar rīvētu sieru, virs tās mazliet pārkaisa kukurūzu un ķiploku mērci. Tad liek vēlreiz krekeru kārtu, to noklāj ar ķiploku merci un pārver ar kukurūzu.
5. Salātus liek uz pāris stundām vai nakti “savilkties” ledusskapī.
Lai labi garšo!