Pastas salātu recepte, kura garšo pēc vasaras – vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi 0

Šie pastas salāti ir īsts svaiguma un sātīguma balanss – ar kraukšķīgiem dārzeņiem, maigām garšām un vienkāršu pagatavošanu. Lieliski piemēroti vasaras dienām vai ātrai maltītei bez liekām rūpēm.

Gatavojam kopā ar Airitu!

Sastāvdaļas:

makaroni;

prosciutto šķēlēs;

mazie cherry tomātiņi;

Mitrums un sāls tās neietekmē teju necik: 7 automašīnu modeļi, kuri daudz mazāk cieš no rūsas veidošanās
“Viņa bija tik pārgurusi, ka, iespējams…” Savu versiju par traģēdiju Daugavā izteikusi Ilonas kolēģe Marina 1
“Lai pierakstītos uz valsts apmaksātu pakalpojumu, jāveic 53 eiro priekšapmaksa…” Slimnīca skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

mocarellas siers (var izmantot arī mini mozzarellas bumbiņas);

sauja rukolas;

2 – 3 ēdamkarotes pesto mērces;

1 – 2 ēdamkarotes olīveļļas;

svaigi spiesta citrona sula (aptuveni no ½ citrona);

CITI ŠOBRĪD LASA

sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (piemēram, kaltēts oregano vai čili pārslas).

Pagatavošana

  1. Apcep prosciutto: pannā bez eļļas apcep prosciutto šķēles, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Noliek malā atdzist.
  2. Vāra makaronus: katlā izvāra makaronus,  nokāš un ļauj tiem mazliet atdzist.
  3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas: cherry tomātiņus pārgriež uz pusēm, mocarellu saplēš mazākos gabaliņos (ja nav mini bumbiņas), rukolu noskalo.
  4. Lielā bļodā sajauc atdzisušos makaronus ar tomātiņiem, mocarellu, rukolu un kraukšķīgo prosciutto.
  5. Pievieno mērci: pārlej ar pesto, olīveļļu un nedaudz citrona sulas. Visu kārtīgi samaisa.

Lai gardi salāti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.