Pastas salātu recepte, kura garšo pēc vasaras – vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi 0
Šie pastas salāti ir īsts svaiguma un sātīguma balanss – ar kraukšķīgiem dārzeņiem, maigām garšām un vienkāršu pagatavošanu. Lieliski piemēroti vasaras dienām vai ātrai maltītei bez liekām rūpēm.
Gatavojam kopā ar Airitu!
Sastāvdaļas:
makaroni;
prosciutto šķēlēs;
mazie cherry tomātiņi;
mocarellas siers (var izmantot arī mini mozzarellas bumbiņas);
sauja rukolas;
2 – 3 ēdamkarotes pesto mērces;
1 – 2 ēdamkarotes olīveļļas;
svaigi spiesta citrona sula (aptuveni no ½ citrona);
sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (piemēram, kaltēts oregano vai čili pārslas).
Pagatavošana
- Apcep prosciutto: pannā bez eļļas apcep prosciutto šķēles, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Noliek malā atdzist.
- Vāra makaronus: katlā izvāra makaronus, nokāš un ļauj tiem mazliet atdzist.
- Sagatavo pārējās sastāvdaļas: cherry tomātiņus pārgriež uz pusēm, mocarellu saplēš mazākos gabaliņos (ja nav mini bumbiņas), rukolu noskalo.
- Lielā bļodā sajauc atdzisušos makaronus ar tomātiņiem, mocarellu, rukolu un kraukšķīgo prosciutto.
- Pievieno mērci: pārlej ar pesto, olīveļļu un nedaudz citrona sulas. Visu kārtīgi samaisa.
Lai gardi salāti!