Vasaras garšas recepte bļodiņā: arbūza, gurķa un fetas salāti ar piparmētru un baziliku 0

Kad gribas kaut ko vieglu, svaigu un mazliet neparastu, šie vasaras salāti ar arbūzu, fetu un piparmētru būs tieši laikā! Tikai pāris receptes sastāvdaļas, bet garša, kā no gardēžu restorāna.

Reklāma
Reklāma

Gatavojam kopā ar Airitu!

Sastāvdaļas:

arbūzs (bez sēklām);

gurķi;

apmēram 20 piparmētru lapas;

apmēram 20 bazilika lapas;

fetas siers;

1 laims (mizai);

olīveļļa;

sāls (pēc garšas);

maltie melnie pipari (pēc garšas);

čilli pārslas (pēc izvēles).

Pagatavošana:

Gliemeži nāvīgi baidās no šī auga – ar to dārzam vajadzētu būt drošam 5
“Šis karš nav par teritoriju – 120 000 labu karavīru tur nav vienkārši tāpat!” Atklājas krievu ofensīvas patiesie mērķi 8
Pensijas nākamgad tiks pārrēķinātas automātiski, bet atkal būs nianses, kam jāseko līdzi 1
Lasīt citas ziņas
  1. Sagatavo sastāvdaļas – arbūzu atbrīvo no sēklām un sagriež vidēji lielos gabaliņos.
  2. Nomazgā svaigus gurķus un sagriež gabaliņos.
  3. Sakapā zaļumus – piparmētru un bazilika lapas nedaudz sasmalcina vai atstāj veselas, ja tās ir nelielas, viss atkarīgs no tavas vēlmes un salātu tekstūras.
  4. Sajauc salātus – lielā bļodā apvieno arbūzu, gurķus, piparmētru un baziliku. Pievieno sadrupinātu fetas sieru un sarīvētu laima miziņu.
  5. Aplej salātus ar olīveļļu, pievieno šķipsniņu sāls, svaigi maltus melnos piparus. Ja patīk pikantāks, pārkaisi nedaudz čilli pārslu.
  6. Visu uzmanīgi samaisi, lai saglabātos arbūza gabalu forma un fetas kraukšķīgums.

Šie salāti vislabāk garšo svaigi – uzreiz pēc pagatavošanas, lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.