Foto – Aikāgaršo

Ķirbju kūka ar grauzdētām sēklām un ogām 0

Sastāvdaļas

Riekstu ķirbis – 600 g
Smiltsērkšķu nektārs – 400 ml
Sviests – 120 g
Brūnais cukurs – 200 g
Olas – 3 gab.
Milti – 3 ēdamk.
Cepamais pulveris – 1 ēdamk.
Salds krējums – 300 ml

Reklāma
Reklāma

Dekorēšanai
Ogas (pēc izvēles) – 400 g

Pagatavošana.

Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
“Īstā dzīve sākas tikai pēc tam”: Cilvēki, kas piedzīvojuši nāvi atklāj, ko redzējuši viņsaulē – pieci patiesi stāsti 29
Lasīt citas ziņas

Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smiltsērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk. Sakuļ ar mikseri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet 1/3 – krēmam.
Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi. Kad ķirbju krēms padzisis, sajauc to ar sakultajiem olu dzeltenumiem, pievieno cepamo pulveri un miltus. Iecilā olu baltumus. Liek cepamajā formā un cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī 20–25 minūtes.
Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu un pievieno ķirbju biezeni. Ja vēlas, var pielikt papildus cukuru vai arī smiltsērkšķu sulu (nektāru).
Kad biskvīts gatavs un padzisis, tam virsū klāj krēmu, bagātīgi pārber ar svaigām ogām.

Ideja!
Dekoram var izmantot arī grauzdētas ķirbju sēklas un marinētus ķirbju kubiņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.