Foto – LETA
Foto – LETA
Saeimas deputāti piedalās sarunu festivālā LAMPA.

Šāds KNAB solis ir pārsteidzis rīkotājus, kas aicinājuši turpmāk arī KNAB piedalīties sarunu festivālā. 0

“Mēs ticam, ka atklāta saruna ir iespēja izvairīties no bruģu mešanas Saeimas logos un samazināt tādu cilvēku skaitu, kuri neiet uz vēlēšanām ar saukli – tāpat mūsu viedoklim nav nozīmes,” uzsver festivāla “LAMPA” direktore Ieva Morica.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

“LAMPA” ideja nākusi no ziemeļvalstīm, kur Dānijā un Igaunijā festivāls tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijā festivālu rīkoja vairāk nekā 80 organizāciju ar mērķi dot iespēju ikvienam iedzīvotājam iesaistīties sarunās un diskusijās par sev un valstij svarīgām tēmām. Pasākumus šogad apmeklēja deviņi tūkstoši interesentu.

Festivāla gada budžets, kas ietver iesildīšanas pasākumus Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, karikatūru izstādi Rīgas pilsētvidē, divu dienu festivālu Cēsīs ar 150 pasākumiem divās dienās, ir 140 000 eiro. No kopējā finansējuma 50% ieguldīja fonds “DOTS”, lielākais privātais ieguldījums ir nācis no “Swedbank”. Finanšu atbalstu sniedzis Borisa un Ināras Teterevu fonds, Valsts kultūrkapitāla fonds, Cēsu novada pašvaldība, Britu Padome Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā, Konrāda Adenauera fonds, zvērinātu advokātu birojs “Kļaviņš Ellex”, kā arī festivāla pasākumu rīkotāji.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai piedalītos festivālā, Valsts kanceleja veica 300 eiro līdzmaksājumu un sedza ar savu dalību saistītās izmaksas, liecina kancelejas trešdien publicētais paziņojums. “Mēs noteikti plānosim dalību festivālā “Lampa” arī nākamgad,” pavēstījis Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. “Mums jau pirms gadiem 10 bija jāpiedalās šādos festivālos – jāiet pie cilvēkiem, jāstāsta par darbu valsts pārvaldē, jālauž stereotipi par stagnāciju un kafiju dzerošiem ierēdņiem.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.