Publicitātes foto

Dārzeņu un augļu iepirkšana un pārstrāde 0

Visi dārzeņi un augļi tiek iepirkti no vairāk nekā 200 saimniecībām visos Latvijas reģionos, šādi atbalstot arī Latvijas lauksaimniekus. Protams, izejvielas tiek pirktas tikai no sertificētiem BIO audzētājiem. Augļi, ogas un dārzeņi nāk no dažādiem Latvijas reģioniem, tostarp arī no attālākām vietām Latgalē un Kurzemē.

Reklāma
Reklāma
Putins jau šovasar var gūt panākumus Ukrainā, kas draud ar haosu Baltijā. Britu ģenerāļi ieskicē drūmākos scenārijus notikumu attīstībai
Ja jums ir 12 šādi ieradumi, pastāv lielāka iespēja nomirt agri 2
TV24
Donalds Tramps nupat “izšāvis no gurniņa” – sacelta pamatīga jezga
Lasīt citas ziņas

Dārzeņu un augļu pārstrāde ir ļoti rūpīgs un darbietilpīgs process, kas ir arī roku darbs. Tas arī padara produktus ar BIO marķējumu dārgākus par citiem produktiem. Pati vēroju un piedalījos burkānu pārstrādē. Burkāniem ir vairāku kārtu mazgāšanas process modernā iekārtā, un tad tie tiek apstrādāti ar rokām, izgriežot bojātās vietas. Tā kā burkāni ir auguši dabiski un bez ķimikālijām, tiem ir dažādas formas, un kukainīši tos ir vietām pagrauzuši. Taču tieši tāds arī ir īsts burkāns!

Attīrītie un atkal nomazgātie burkāni tiek sasmalcināti un tad momentā sasaldēti. “Flash frozen” metodes temperatūra ir mīnus 40 grādi. Tā nodrošina, ka vitamīni un citas vērtīgas vielas tiek maksimāli saglabātas. Kad burkāni ir sasaluši, tie tiek uzglabāti mīnus 20 grādos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavojot biezeņus, dārzeņi un augļi tiek tvaicēti (nevis vārīti) milzīgā tvaika katlā, kurā ietilpst gandrīz tonna dārzeņu vai augļu. Tos tvaicē tikai īsu brīdi, nodrošinot vērtīgo vielu saglabāšanu.

Kad biezeņi ir sagatavoti un izgājuši pārbaudi laboratorijā, tos pilda 190 ml burciņās, kuras pēc uzpildes tiek sterilizētas. Tieši tas nodrošina burciņām divu gadu uzglabāšanas termiņu. Tieši tāpat kā tad, kad mēs paši marinējam gurķus! Taču jāatceras, ka pēc burciņas atvēršanas tās saturu vajadzētu apēst dienas laikā. Pēc termiskās apstrādes burciņām tiek uzlīmētas etiķetes, tās tiek sapakotas un var doties ceļā uz Rimi un citiem veikaliem gan Latvijā, gan ārzemēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.