Foto – LETA

Izmantojuši cilvēku žēlsirdību 12

Laimas dēls Guntars ir slims, un māte nolēmusi prasīt cilvēkiem palīdzību. 2014. gada maijā un vēlāk vēstules ar lūgumu ziedot izsūtītas uz dažādām adresēm elektroniskajā pastā. Ēriks palīdzējis tehniski – ar vēstuļu sagatavošanu un izsūtīšanu. Kā noprotams, pie adresēm Ēriks bija ticis, izmantojot savu pieredzi, – savulaik strādājis privātā uzņēmumā, kas nodarbojās ar interneta pakalpojumu sniegšanu. Interesanti, ka vēstules sūtītas no anonīma Vācijas elektroniskā pasta. (Jāpiebilst, ka Ēriks savulaik jau ticis tiesāts un sēdējis cietumā par krāpniecību.) Vairākas notikušā detaļas policija vēl skaidro.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Palīdzības lūgumi dēlam mitējās gada beigās, kad bija iesākts kriminālprocess, taču tas nekavēja Ēriku palūgt naudu arī sev. Vēstule, ko ļaudis atkal saņēma elektroniskajā pastā, lasāma raksta sākumā.

Kaut gan Guntaram un Ērikam veselība patiešām nav ideāla, tomēr policija uzskata, ka notikusi krāpniecība, jo veselības problēmas ir krietni pārspīlētas, turklāt Guntars no saziedotās naudas neesot saņēmis ne santīma… Kopumā Guntaram saziedoti vairāk nekā 2500 eiro vairāku banku kontos – daļa naudas izņemta no Laimas, daļa no­bloķēta bankās (starp citu, dažas bankas naudu nobloķēja pašas, jo tām ziedojumu vākšana likās aizdomīga). Policija nopratinājusi pusotra simta liecinieku, galvenokārt labticīgos ziedotājus, kuru pārskaitītā summa ir no viena līdz divsimt eiro.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.