Putins dažādos laikos

Vai Putins Krievijā ir populārs? 197

Novērtēt tautas viedokli Krievijā ir ļoti grūti. Dažas neatkarīgās domnīcas darbojas stingrā uzraudzībā, un pat aptaujās daudzi krievi baidās kritizēt Kremli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Nevalstiskā aptauju organizācija “Levada Center” ziņo, ka Putina reitings ir vairāk nekā 80% – tas ir pārsteidzošs rādītājs un ir būtiski pieaudzis, salīdzinot ar datiem pirms iebrukuma Ukrainā.

Iebrukumu Putins pozicionēja kā nacionālistisku vēstījumu, lai sapulcinātu krievus un spodrinātu savu tēlu. Tuvojoties vēlēšanām, krievu prioritāte bijusi nacionālā drošība; Ukrainas triecieni Krievijas pierobežas reģioniem ir “ienesuši” karu arī viņu valstī, tāpēc atbalsts iebrukumam, ko Krievijas līderi dēvē par “īpašo militāro operāciju”, joprojām ir augsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet tas nenozīmē, ka krievi sagaida, ka vēlēšanas valstī kaut ko mainīs. Putins gūst lielu labumu no apātijas, jo liela daļa iedzīvotāju nemaz neinteresējas par politiku.

Bijušais Putina runu autors Abass Gaļamovs pagājušajā mēnesī “CNN” sacīja, ka Krievijā pieaug neapmierinātība ar prezidentu. Gaļamovs sacīja, ka Putins cenšas izslēgt no sabiedrības opozīcijas līderus, lai vismaz nodrošinātu, ka šāda neapmierinātība paliek “nestrukturēta”, “dezorganizēta” un “bez līdera” pirms nākamajām vēlēšanām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.