
Vai visas ādas ir bīstamas? Drošās alternatīvas 0
Tomēr ne visas zivju ādas ir jāizmet. Kotons kā drošu un garšīgu piemēru min lasi, kura āda ir ne tikai ēdama, bet arī bagāta ar omega-3 taukskābēm. “Ja to pareizi pagatavo – piemēram, kraukšķīgi apcep – tā ir īsts kārums,” viņš saka. Arī tādas zivis kā forele vai sardīnes ir drošas ēšanai ar ādu, jo tās ir mazākas un mazāk pakļautas dzīvsudraba uzkrāšanai.
Interesanti, ka dažās kultūrās, piemēram, Japānā, zivju āda tiek uzskatīta par delikatesi. Taču tur parasti izvēlas mazākas un “tīrākas” sugas, piemēram, jūras plaužus, kas ir droši un piešķir ēdienam unikālu tekstūru.
Zivju āda var būt gan garšīga, gan bīstama – viss atkarīgs no sugas un apjoma. Eds Kotons aicina ēst apdomīgi: izvairieties no marlīna, haizivs, zobenzivs un skata ādas, bet droši baudiet lasi vai citas mazākas zivis. Tā jūs saglabāsiet gan veselību, gan prieku no maltītes.