Foto-Shutterstock

Lai jaunais gads izvēršas salds: saldā pica ideālam svētku turpinājumam 0

Kāpēc nepalutināt savas garšu kārpiņas arī pēc svētkiem? Lai gads sāktos tikpat labi kā beidzās, saldās picas recepti piedāvā e-picērijas “Pica Rīga” pavāri.

Reklāma
Reklāma
Nāves dienā, 3., 9., 40. dienā un gada laikā: ko nedrīkst darīt pēc tuvinieka nāves 20
Īstas miegamices! Trīs zodiaka zīmes, kurām no rītiem patīk pagulēt ilgāk
Krimināls
Traģēdija Pļavniekos. Neoficiāla informācija liecina, ka viens no zēniem nejauši nogalinājis otru 23
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Ābols (1 gab.)
Kanēlis (pēc garšas)
Cukurs (pēc garšas)
Skābais krējums (1 ēdamkarote)
Meža ogu ievārījums (1 ēdamkarote)
Konservētas aprikozes (divas pusītes)
Kivi (1 gab.)
Zemenes (2 gab.)
Fizāļi (2 gab.)
Svaigs ananass (7 šķēles)
Karambola (1 gab.)

Dekorēšanai
Piparkūkas
Piparmētras lapiņas
Karameļu mērce
Pūdercukurs

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā. Gabaliņos sagriež ananasu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.
Izmīca un izrullē picas mīklu. Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu. Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.
Kad pamatne izcepusies, liek virsū kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananasus, aprikozes un kivi. Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos. Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.
Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus. Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru.  Akcentam pievieno piparmētras lapiņu. Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.