“Artilērijas pagrabi” nav tikai vieta, kur iedzert, – pagājušogad tur notika ap 100 dažādiem pasākumiem. “Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši,” saka Andrejs Faibuševičs.
“Artilērijas pagrabi” nav tikai vieta, kur iedzert, – pagājušogad tur notika ap 100 dažādiem pasākumiem. “Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši,” saka Andrejs Faibuševičs.
Foto – Artis Drēziņš

Ar vienu roku valsts dod, ar otru – ņem 23


“VNĪ” saņēmuši ne tikai Daugavpils pašvaldības vēstuli, bet arī vairākus desmitus privātpersonu un organizāciju vēstules, kurās tiek aicināts nerīkot izsoli un turpināt sadarbību ar “Artilērijas pagrabiem”. Kā zina teikt A. Faibuševičs, elektroniskas ziņas viņa atbalstam nosūtījuši arī vairāki simti privātpersonu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

“Valsts nekustamajiem īpašumiem” vēstuli nosūtījusi arī Kultūras ministrija, kuras valsts sekretārs Sandis Voldiņš aicina nerīkot izsoli un pagarināt līgumu ar esošo nomnieku, arī atsaucoties uz MK noteikumiem nr. 515. Valsts sekretārs atzīmē “Artilērijas pagrabu” devumu starpkultūru dialoga, eiropeiskās un latviskās kultūrtelpas stiprināšanā Latgales reģionā.

“Mēs nepieteiksimies šai pazemojošajai “izsolei”, jo uzskatām, ka ar savu disciplinētību un darbu esam godīgi nopelnījuši tiesības pagarināt nomas līgumu normālā sarunu ceļā. Likums dod šādas tiesības, un nav neviena saprotama iemesla, lai “VNĪ” šīs tiesības neizmantotu sabiedrības interesēs. (..) Mēs nosūtījām “VNĪ” oficiālu lūgumu atcelt izsoli un pagarināt mūsu līgumu sarunu procesā. It sevišķi tādēļ, ka tad, ja mūsu aizdomas par “shēmošanu” ir pamatotas, izredžu uzvarēt izsolē mums vienalga nav nekādu,” rakstīts “Artilērijas pagrabu” “Facebook” mājas lapā.

CITI ŠOBRĪD LASA

A. Faibusevičs arī sarunā man apstiprina, ka savu lēmumu nemainīs un ir gatavs tiesvedībai, paralēli meklējot citu mājvietu.

“Ļoti skumji. Visu laiku esam godprātīgi maksājuši. Sadarbojušies ar pašvaldību un valsti – pērn bija līgums ar Kultūras ministriju par 50 pasākumiem. Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši. Nāk ārzemnieki. Popularitāte ir pieaugoša. Atvilkām pie sevis Fonteina restorānu, kurš ir virs mums – tajā ieguldīti ap 25 000 eiro, strādā desmit cilvēku. 2012. gadā valsts atbalsta programmas “Altum” ietvaros paņēmām 10 000 latu kredītu. Tagad sanāk, ka valsts ar vienu roku dod, ar otru – atņem,” brīnās Andrejs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.