“Artilērijas pagrabi” nav tikai vieta, kur iedzert, – pagājušogad tur notika ap 100 dažādiem pasākumiem. “Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši,” saka Andrejs Faibuševičs.
“Artilērijas pagrabi” nav tikai vieta, kur iedzert, – pagājušogad tur notika ap 100 dažādiem pasākumiem. “Mūs slavē un novērtē par sabiedrības integrāciju – 60% mūsu apmeklētāju ir nelatvieši,” saka Andrejs Faibuševičs.
Foto – Artis Drēziņš

“VNĪ” nepiekāpjas 23


Tomēr “VNĪ” spītīgi pastāv uz savu. Kā man saka uzņēmuma runasvīrs Arnis Blodons, iznomājot uzņēmuma pārvaldīšanā, valdījumā un īpašumā esošus nekustamos īpašumus, to daļas un telpas, jāievēro Latvijas likumi, tostarp Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums, kura 3. pants nosaka publiskas personas pienākumu lietderīgi rīkoties ar finanšu līdzekļiem un mantu: “Publiska persona, kā arī kapitālsabiedrība rīkojas ar finanšu līdzekļiem un mantu lietderīgi, tas ir, rīcībai jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu, un manta atsavināma un nododama īpašumā vai lietošanā citai personai par iespējami augstāku cenu.” Turklāt sākot ar pagājušā gada 1. decembri visos gadījumos tikusi veikta izsole: kā saka A. Blodons, lai būtu maksimāla caurspīdība un uzņēmumam nebūtu lieka skaidrošanās ar Valsts kontroli un citiem kontrolējošiem dienestiem.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

“VNĪ” skaidro, ka līdzšinējā nomniekam noteiktā nomas maksa ir bijusi zemāka nekā minimālā nomas maksa. Tāpēc ar SIA “Artilērijas noliktavas” jau pirms gada tika veikta sarakste par minimālās nomas maksas piemērošanu un līguma termiņa pagarināšanu. 2015. gada janvārī uzņēmuma īpašumu iznomāšanas komisija pieņēma lēmumu pagarināt nomas līguma termiņu ar SIA “Artilērijas noliktavas” uz trīs gadiem ar nosacījumu, ka nomas maksa ar pagājušā gada 1. maiju tiek noteikta tā, lai pilnībā segtu “VNĪ” izdevumus par minētā īpašuma uzturēšanu – 2,39 eiro par m² mēnesī. Tam nomnieks nepiekrita. Ņemot to vērā, tika pieņemts lēmums uz vienu gadu pagarināt līguma attiecības, nosakot nomas maksu – divi eiro. 16. martā tika saņemts atkārtots SIA “Artilērijas noliktavas” iesniegums ar lūgumu pagarināt termiņu uz trīs gadiem un nomas maksu noteikt 1,60 eiro, kam “Valsts nekustamie īpašumi” nepiekrita. Tas arī esot atteikuma iemesls pagarināt nomas līgumu: lūgums noteikt nomas cenu stipri zem aprēķinātās minimālās nomas maksas.

Vienlaikus “Valsts nekustamie īpašumi” atzīst, ka SIA “Artilērijas noliktavas” ir laba reputācija, un aicina to piedalīties izsolē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.