Foto – Fotolia

Lielā pankūka somu gaumē. Cepam cepeškrāsnī! 0

Lielā, cepeškrāsnī ceptā somu pankūka ir visai atšķirīga no mums pierastajām, mazajām apaļajām vai plānajām pankūkām. Bet recepti vērts izmēģināt, jo izdodas ļoti garšīgi. Lielākais pluss, protams, tas, ka nav jāstāv pie plīts un jācep pankūkas. Tāpat lielo pankūku var pēc vēlēšanās papildināt ar augļiem vai ogām vai šķiņki un dārzeņiem sāļajam variantam. Svarīgi rūpīgi ieziest pannu ar sviestu vai eļļu, lai pankūka nepieliptu!

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220° C.

Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
“Pases pazudušas, iestrēguši Arābu Emirātos, būs jāmaksā 6000 eiro,” Didrihsone atklāj, ka nezina, kā tiks uz Latviju
Lasīt citas ziņas

Dziļu, lielu pannu kārtīgi ieziež ar sviestu vai margarīnu.

Visas sastāvdaļas sajauc mikserī. Mīklu lej uz pannas, cep 25-30 minūtes, līdz pankūka kļūst skaisti zeltaini brūna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepeškrāsnī uz mīklas veidosies lieli burbuļi – tas ir normāli.

Gatavo pankūku sagriež gabaliņos, pasniedz ar ievārījumu, krējumu, svaigiem augļiem vai ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.